Op maat voor u

Het berekenen van uw persoonlijk budgetplan heeft als doel om te berekenen of het voor u haalbaar is om zelf de grip terug te nemen of dat andere (schuld)hulp nodig is met budget beheer of beschermingsbewind.

Met een budgetplan voor budget coaching houdt u zich aan de gemaakte afspraken en kunt u zelf de ontstane achterstand inlopen. U gaat zien waar uw valkuilen voor de toekomst liggen. De belangrijkste afspraken maakt u met uzelf.

U stelt u zichzelf ten doel het tot het einde toe alles te betalen. U past uw uitgavenpatroon hier op aan. Zo raakt u gaandeweg gewend aan het nieuwe patroon. Wanneer u klaar bent met het afbetalen, hebt u geleerd hoe u anders met uw uitgaven omgaat. Dit werkt als u bereid bent er voor te gaan. Veel hangt af van uw eigen inspanning en motivatie.

Haalbaar of niet:
Wanneer blijkt dat een persoonlijk budgetplan niet werkbaar is, worden de overige mogelijkheden met u besproken naar een schuldenvrije toekomst. In geval van beschermingsbewind wordt een verplicht budgetplan gemaakt om uw verzoek bij de rechtbank toe te lichten.

Achterstand of schuld?
We spreken over een schuld wanneer u de openstaande betalingen niet met uw persoonlijke budgetplan gefinancierd krijgt. Het opstellen van een budgetplan is gericht op een gezonde en blijvende balans tussen de inkomsten en de uitgaven. Met het opstellen van een overzicht en een eerste budgetplan kunnen we snel bepalen of u te maken hebt met achterstanden of problematische schulden.

Lees verder...

Budgetcoaching »