Preventief en professioneel

BERCQ gelooft dat budget coaching preventief is en dat professionele begeleiding het beste middel is tegen financiële problematiek. Een professionele budget coach is een hulpverlener voor mensen die financieel het overzicht niet meer hebben. Het beroep is voortgekomen uit de schuldhulpverlening. Budget coaching is niets anders dan begeleiding bij uw besteedbaar budget. Een budget coach is iemand die meekijkt hoe het loopt op financieel gebied. Met budget coaching kunt u zelf het tij keren en uw financiën op orde brengen. Op basis van een persoonlijk budgetplan brengt u de balans terug in uw financiën - eventueel met persoonlijke betalingsregelingen.

Van de budget coach krijgt u na een inventarisatie van uw situatie eerlijk en duidelijk een advies. Kunt u met de begeleiding van een budget coach in eigen beheer uw situatie te lijf. U kunt met de budget coach van BERCQ bij u thuis afspreken. Ook na werktijd als dat zo uitkomt. De budget coach van BERCQ neemt geen verantwoordelijkheid van u over. Luistert naar u. U krijgt inzichtelijk wat uw persoonlijke mogelijkheden zijn. Praktisch kan de budget coach van BERCQ contact opnemen met partijen waar u zelf tegenop ziet en met u mee gaan naar afspraken.

Een openstaande rekening kan al snel een betalingsachterstand worden. De praktijk leert dat het merendeel van de mensen het onder dergelijke omstandigheden moeilijk vindt om dan prioriteit te stellen: welke rekening moet eerst worden betaald? Welke kan even wachten? Welke gevolgen heeft dat en hoe kunt u dat regelen? BERCQ kan met u samen snel in kaart brengen of het haalbaar is om de openstaande betalingen in eigen beheer te regelen of dat een andere aanpak beter is. Voor we starten met budget coaching, nemen we alles goed door en maken we duidelijke afspraken. In de afspraken wordt onder andere opgenomen hoe uw budgetplan er uit ziet en welke acties nodig zijn. We sluiten vervolgens een overeenkomst met u af. Hierin wordt ook uw privacy gewaarborgd

Samengevat zijn de aandachtpunten voor budget coaching:

  • Het nut van een ordelijke financiële administratie
  • Budgetteren: overzicht houden en in de (nabije) toekomst kunnen reageren op rekeningen en brieven
  • Overzicht scheppen: aanmaningen- herinneringskosten- incassobureau+ kosten- deurwaarder
  • Duurzaam bewustzijn scheppen in omgang met financiën
  • Grip op het eigen leven, hanteerbaar maken, stress verminderen
  • Kennis bijbrengen: praktische informatieoverdracht
  • Begeleiden in het zelfstandig regelen van openstaande betalingen
  • Aanvullende hulp organiseren als dat nodig is
  • Begeleiden in traject naar schuldhulp als dat nodig blijkt

Meer informatie?

manon@bercq.nl