"Ik red het nog wel even"

Mensen zeggen vaak tegen zichzelf dat zij het nog wel even redden. Dat is een logische gedachte. Iedereen gaat er van uit dat zij voor zichzelf kunnen zorgen. Mensen willen ook graag voor zichzelf blijven zorgen. Aankloppen voor hulp is hetzelfde als tegen uzelf zeggen dat u hebt gefaald. Of u denkt dat u alle zeggenschap kwijt raakt als u hulp krijgt. Schaamte speelt op. U wilt liever niet toegeven dat u vast loopt.

Niets is menselijker dan dat. Of het nu uw “eigen schuld” is of niet. Mensen weten niet altijd wat er mogelijk is. Als een bepaalde instantie doet wat zij doet waardoor u vast loopt en u weet niet welke actie u kunt ondernemen.

De budget coach van BERCQ kan samen met u bekijken welke mogelijkheden er zijn en welke inspanning dit vergt. Afhankelijk van uw situatie kunnen we met budget coaching, budget beheer of bewind voorkomen dat uw situatie verergert of zorgen dat u de juiste schuldhulp krijgt.

Soms gaat het niet alleen om geld. De oorzaak kan een ander probleem zijn. Andersom kan geld uw leven zodanig beïnvloeden dat er veel meer op u afkomt dan alleen de rekeningen. Vanuit de achtergrond van maatschappelijk werk is BERCQ zien we dat u uw best heeft gedaan om alles zo lang mogelijk zelf in de hand te houden. We kunnen snel doorverwijzen naar overige instanties in ons netwerk als dat nodig blijkt.

Persoonlijk

Het contact met u is direct en persoonlijk. Een afspraak met u maken wij bij u thuis en is niet per se gebonden aan kantoortijden. BERCQ werkt met u samen.

Meer info

Kennismaking

Het contact met u is direct en persoonlijk. Een afspraak met u maken wij bij u thuis en is niet per se gebonden aan kantoortijden. BERCQ werkt met u samen.

Meer info

Budgetplan

Het berekenen van uw persoonlijk budgetplan heeft als doel om te berekenen of het voor u haalbaar is om zelf de grip terug te nemen of dat andere hulp nodig is.

Meer info

Budgetcoaching

BERCQ gelooft dat budget coaching preventief is en dat professionele begeleiding het beste middel is tegen financiële problematiek.

Meer info

Wie is BERCQ?

De budget coach en bewindvoerder van BERCQ is een opgeleid budget coach en bewindvoerder. Van oorsprong opgeleid tot maatschappelijk werkster en sociaal pedagoge is zij ervaren als budget coach met maatschappelijk-sociale betrokkenheid.

Het contact met u is direct en persoonlijk. De werkwijze van BERCQ kenmerkt zich door begrip voor uw positie. BERCQ werkt met u en voor u. Onderdeel in het werk van BERCQ is om mensen te emanciperen naar eigen kunnen. Met haar professionele aanpak herkent BERCQ uw grenzen en ziet wanneer een grens kan worden overwonnen.

In onze snelle maatschappij wordt van mensen verwacht dat zij goed geïnformeerd zijn over regels, wetten en mogelijkheden. De term “ zelfredzaamheid” is veel gehoord. BERCQ streeft naar balans in uw inkomsten en uitgaven. Soms kan dit snel en in overige situaties neemt dit langer in beslag. Een goede balans is noodzakelijk voor gezonde financiën. Het is tevens voorwaarde voor een eventuele aanmelding voor schuldhulp.

FAQ

Wat kost BERCQ?

Dit is afhankelijk van uw situatie en welke werkwijze het beste bij u past. Budget coaching kan vergoed worden door een opdrachtgever (woningcorporatie, gemeente, werkgever). Voor beschermingsbewind zijn vastgestelde tarieven. Voor de kosten hiervan kan eventueel een tegemoetkoming worden aangevraagd, afhankelijk van de hoogte van uw inkomsten.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig voor ik echt word geholpen?

Na een eerste kennismaking (intake) is vrij snel duidelijk wat in uw situatie nodig is. In de regel kunnen we na het eerste gesprek snel vervolgstappen zetten. U weet snel waar u aan toe bent en hoeveel tijd ermee gemoeid is.

Wanneer worden schuldeisers geïnformeerd?

Of het nu budget coaching of beschermingsbewind wordt: BERCQ zal in overleg met u bepalen of het nodig is direct aan schuldeisers te laten weten dat u financiele hulp krijgt.

Wat moet ik doen om een afspraak te maken?

U neemt contact met ons op en we maken een afspraak bij u thuis. BERCQ streeft ernaar om binnen een week een afspraak met u te plannen.